In vier lessen komt aan bod wat een goede thuiskok dient weten. Eén les duurt ca. 4-5 uur inclusief het zelf eten en opruimen. Er is een cursusboek beschikbaar met onder andere een uitgebreid overzicht en uitleg van kooktermen. De cursusruimte is in principe in de PipHits keuken in Haarlem. In overleg kan de cursus soms ook op locatie gegeven worden. De bijdrage voor gebruikte middelen is ook in overleg.

Lesprogramma

  • Veiligheid. In de eerste les staan veiligheid en hygiëne voorop. Je leert risico’s te verkleinen, onder andere door veilige snijtechnieken en hoe je met elkaar om gaat in de keuken, als je met meerdere kookt.
  • Timing. Je leert de volgorde bepalen en een tijdsplanning te maken voor een meergangen menu.
  • Presentatie. Je leert verschillende technieken om gerechten er aantrekkelijk uit te laten zien.
  • Het examen. Je zoekt zelfstandig een recept en voert dit uit, om te laten zien wat je van de cursus hebt opgestoken.