Zelf zeer eenvoudige pasta maken: lintmacaroni (Italiaans: tagliatelle).

Ik heb met mijn eigen ogen gezien dat er in de supermarkt geen zakken pasta meer te krijgen waren, door het Coronahamsteren. Heb je ernaast gegrepen, maar wil je toch pasta eten, maak het dan zelf! Pasta’s zijn er in allerlei soorten en maten, maar dit is de eenvoudigste manier die ik ken:

Voor 2 personen: 80 gram bloem en 1 ei

  • Zeef 80 gram bloem in een mengkom, maak een kuiltje in het midden
  • Doe een eitje in het kuiltje en meng dan de bloem en het ei het goed door elkaar heen
  • Kneed enkele minuten goed met de hand met een beetje bloem op het aanrecht om kleven te voorkomen. Is het deeg te kleverig, doe er dan wat bloem bij, is het juist te droog, dan wat water.
  • Verpak het deeg in plastic folie en laat het een half uur rusten, eventueel in de koelkast
  • Rol het deeg zo dun mogelijk uit met de deegroller, weer met bloem op het aanrecht om kleven te voorkomen. Als je een pastamachine hebt, kun je die natuurlijk ook gebruiken
  • Snijd het dunne deeg in linten van niet groter een halve centimeter breed
  • Kook de linten ca. 4-6 minuten in water. Hoe dunner het deeg, des te korter de kooktijd
  • Klaar!